Over prefab

Wilt u een prefab woning laten bouwen? Een uitstekende keuze. Want met een prefab woning kiest u voor een hoogwaardige bouwmethode tegen een scherpe prijs. Bovendien is uw woning sneller klaar dan een traditioneel gebouwd huis.

De winst zit in de prefabricage: belangrijke componenten van uw woning worden vooraf, onder ideale omstandigheden, vervaardigd in de fabriek. En dus niet pas op de bouwplaats zelf.

Traditioneel vs. Prefab bouwen
Als de grond bouwrijp is en de fundering gelegd, kan de bouw van uw eigen woning beginnen. Een mooi moment. Daarna is het aftellen tot de oplevering. Maar hoe lang het duurt voordat u uw nieuwe thuis binnenstapt, hangt af van de bouwmethode: traditioneel of prefab.

Kiest u voor traditionele bouw, dan wordt uw huis stukje bij beetje opgebouwd in weer en wind. Een tijdrovend en lastig logistiek proces. Het risico op fouten is daardoor relatief hoog. Daarnaast heeft het weer veel invloed.

Wind- en waterdicht woningcasco
Bij prefab bouwen heeft u geen last van dit alles. Belangrijke onderdelen worden namelijk in de geconditioneerde omgeving van onze fabriek naar uw specificaties geprefabriceerd. Denk aan binnen- en buitenwanden, vloeren en de dakopbouw. We monteren ze kant-en-klaar op de bouwplaats. Binnen twee dagen staat er een wind- en waterdicht woningcasco op uw kavel.

Prefab woning:

 • Betaalbaar uw droomhuis realiseren
 • Ruimte voor eigen smaak en wensen
 • Het weer heeft geen invloed tijdens de bouw
 • Efficiënt bouwproces met minimale kans op gebreken
 • Prefab zorgt voor een korte bouwperiode
 • Energiezuinig en comfortabel wonen

Prefab ISOLUXE WONINGEN
Al onze ISOLUXE woningen bouwen we onder architectuur in houtskeletbouw. Een hoogwaardige bouwmethode met veel voordelen. Eén ervan is de bouwsnelheid. Houtskeletbouw leent zich uitstekend voor prefabricage en is daarmee nauwkeurig in te plannen. Alle onderdelen zijn voor elkaar ontworpen en op elkaar afgestemd. Dus ze passen altijd naadloos op elkaar. Oplever- en herstelwerk zijn minimaal met dit prefab bouwsysteem: klaar is klaar.

Duurzaam bouwen: energiezuinig en ecologisch bouwen
Duurzaam bouwen is een eis van deze tijd. Internationale afspraken over CO2-uitstoot brachten duurzaam bouwen in een stroomversnelling. Want allemaal moeten we zuiniger omgaan met deze wereld. Daarbij passen duurzame, energiezuinige woningen. ISOLUXE Woningen worden gebouwd door specialisten in energiezuinig bouwen. En dankzij een efficiënte bouwtechniek zijn onze energiezuinige nieuwbouwwoningen heel betaalbaar.

Duurzaam: beter voor het milieu én u
Duurzaam bouwen wordt ook wel ecologisch bouwen genoemd. Met ecologisch bouwen wordt een link gelegd met de natuur. Terecht, maar een energiezuinige woning is voor meer goed dan alleen natuur en milieu. Namelijk voor u. Met onze zeer energiezuinige woningen bespaart u namelijk veel energiekosten. U kunt ze soms zelfs tot nul reduceren.

Energiezuinig begint bij goede isolatie
Duurzaam bouwen begint bij de prefabricage van het casco. In de fabriek brengen we vakkundig dikke isolatiepakketten aan in het casco van uw woning. Dit gebeurt onder droge, ideale omstandigheden. Water, vuil en wind krijgen zo geen kans. De gevel van iedere ISOLUXE Woning heeft Dit is boven de norm van het bouwbesluit. Voor hellende daken is de Rc-waarde 10. De vloer heeft een Rc- waarde van 5.4 Allen ruim boven de norm eisen van het bouwbesluit.

‘Een duurzame woning houdt warmte vast en kou buiten. Maar ook de warmtebron is duurzaam.’

Mechanische ventilatie
Door prefabricage van het casco sluiten onderdelen perfect op elkaar aan. Uw woning is daarmee vrij van kieren en naden. Tocht is uitgesloten. Met een kier- en tochtvrij huis blijft het echter wel belangrijk om goed te ventileren. Daarom plaatsten wij in elke woning zelfregulerende ventilatieroosters in uw kozijnen, deze kunt u zelf open en dicht doen. Zo bent u verzekerd van een gezond binnenklimaat. HOE IS DIT GEREGELD??

Betaalbaar een energiezuinige woning bouwen
Iedere ISOLUXE-woning is uitgerust met de beschreven energiebesparende componenten. Daarmee bent u verzekerd van een energiezuinige woning met een optimaal woonklimaat.

Een duurzame ISOLUXE-Woning:

 • hoge isolatiewaarden
 • douche-warmte-terugwin-unit (optioneel)
 • duurzaam hybride verwarmingssysteem
 • geen kieren, naden en tocht
 • gezond leefklimaat
 • lage energiekosten

Over ISOLUXE Woningen

Geïnspireerd door Canadezen en Scandinaviërs
Al onze woningen bouwen we volgens het beproefde ISOLUXE-bouwsysteem. Dit systeem is een hoogwaardige prefab bouwmethode op basis van houtskeletbouw. Ooit haalden wij de houtskelet-techniek uit Canada en Scandinavië naar ons land. Inmiddels is prefab houtskeletbouw een begrip in heel Nederland. Het is dé techniek geworden voor duurzaam, vlot en solide bouwen. Daar zijn we trots op.

Houtskeletbouw is ook een milieuvriendelijke bouwtechniek. Ons naaldhout komt van leveranciers uit Scandinavië die hun bossen duurzaam beheren. Daar hechten we veel waarde aan.

Basis in het noorden
De basis van elke ISOLUXE-woning wordt gelegd in onze fabriek. Daar construeren en prefabriceren we de geïsoleerde wanden, vloeren en het dak. Vervolgens transporteren we alles naar de bouwplaats waar we een wind- en waterdicht casco maken. Dat doen we in maximaal twee dagen. Weersomstandigheden hebben zo geen invloed en de afbouw kan snel beginnen.

Uw wensen voorop
Resultaat zijn fraaie woningen van hoogwaardig materiaal. Stuk voor stuk onder architectuur ontworpen, flexibel in te richten en dankzij de modulaire opbouw eenvoudig uitbreid baar. Uw wensen staan voorop. Door de hoge isolatiewaarde en het unieke, hybride verwarmingssysteem is iedere woning bovendien energiezuinig, duurzaam en milieuvriendelijk en bent u verzekerd van een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Wilt u nóg meer energie besparen? Wij vertellen u graag over aanvullingen op ons energieconcept.

Wij gaan voor kwaliteit, elke dag opnieuw.

DE 7 PLUSPUNTEN VAN HET ISOLUXE PASSIEFHUISCONCEPT

 • Uitgekiend ontwerp
 • Hoogwaardige isolatieschil
 • Kierdicht bouwen
 • Vermijden van koudebruggen
 • Gebalanceerd ventileren met warmteterugwinning
 • Passieve en actieve verwarming
 • Snelle bouwtijd en kwaliteit