Veel gestelde vragen

Wat is prefab in topvorm?

Houtskeletbouw (hsb) is een hoogwaardige prefab bouwmethode. Met deze bouwmethode laat u relatief snel een uiterst duurzame en betaalbare woning bouwen.

HSB: een beproefde bouwmethode
In Scandinavië wordt 90% van alle huizen opgetrokken in houtskeletbouw. Een logische keuze in deze bosrijke landen. Maar met de logistieke middelen van tegenwoordig is houtskeletbouw nu net zo aantrekkelijk in Nederland en net zo betaalbaar. Een ander groot voordeel van hout is dat het relatief licht is. Zonder verzwaarde fundering kunt u ook op weinig draagkrachtige bodem een houtskeletbouw-woning laten bouwen.

Prefab houtskelet elementen
De constructie (wanden, verdiepingsvloeren en dak) van een houtskeletbouw-woning bestaat uit houten frames. De frames zijn onder optimale omstandigheden in de fabriek gemaakt en afgewerkt. Ze worden gevuld met een dik pakket isolatiemateriaal. Alles bij elkaar vormen zich sterke, droge en zeer goed geïsoleerde prefab elementen. Ze bevatten alle onderdelen die bij andere bouwmethoden pas in de ruw- of afbouwfase worden geplaatst: isolatiemateriaal, leidingen, trippel glas ramen, deuren en kunststof kozijnen.

Hout: duurzaam bouwmateriaal
Hout is behalve sterk, ook duurzaam. Houtskeletbouw-woningen zijn sneller opgewarmd dan uit beton of steen opgetrokken huizen, zoals bij traditionele bouw. Daarnaast houden ze de warmte lang vast, dankzij de uitstekende warmte-isolatie. Ook de geluidsisolatie is zeer goed. Met een houtskeletwoning doet u dus het klimaat een plezier, maar ook uw portemonnee. Het gebruikte hout komt van zorgvuldig gekozen leveranciers. Zij beheren bossen volgens de richtlijnen van duurzaam bosbeheer. Daarmee is ons hout een verantwoorde, oneindige grondstof die bijdraagt aan het verminderen van CO2-uitstoot.

Het bouwproces en resultaat
De hoogwaardige, geprefabriceerde elementen vormen de basis van ons houtskeletbouwsysteem. Ze worden onder ideale omstandigheden vervaardigd in de fabriek. Daardoor hebben regen, vorst en andere weersinvloeden geen enkele kans. Niet op het materiaal en niet op het proces. Als de elementen klaar zijn, gaan ze naar de bouwplaats. Daar wordt in enkele werkdagen een volledig prefab-casco gerealiseerd. Deze is wind- en waterdicht, dus opnieuw krijgt vocht geen kans.

Resultaat is een zeer comfortabele woning met een gezond binnenklimaat en lage energielasten.

Realiseerbaar met een korte bouwtijd en passend bij een ecologische en biobased visie op bouwen.
Daarin zijn we heel sterk in!

Zijn jullie klaar voor de wettelijke energie-eisen vanaf 2020?

Ja, ISOLUXE WONINGEN zijn nu al geheel voorbereid zijn op de wettelijke energie-eisen vanaf 2020. Bij al onze energiemaatregelen staan de uitgangspunten van de Trias Energetica voorop. Oftewel: eerst zo goed mogelijk isoleren en vervolgens zo duurzaam mogelijk energie opwekken met de juiste installatie en zo min mogelijk fossiele brandstoffen. De RC waardes van een ISOLUXE Woning aanzienlijk boven de wettelijke normen van het huidige bouwbesluit liggen. Dankzij een efficiënte en goed doordachte bouwtechniek de ISOLUXE Woningen heel goed betaalbaar zijn. ISOLUXE woningen een snelle bouwtijd hebben. Als alle vergunningen rond zijn kan een ISOLUXE Woning binnen vier maanden gereed zijn voor bewoning.

Wat is het passiefhuisconcept?

Een passiefhuis is een zo energiezuinig mogelijk ontwikkeld gebouw met hoog comfort en minimale energielasten. Het passiefhuisconcept beschrijft geen bouwstijl of ontwerp, maar staat voor een bepaalde kwaliteit. Het passiefhuisconcept is niet nieuw in Nederland. Maar in vergelijking met landen zoals in Scandinavië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Zweden, Noorwegen en LETLAND, staat het hier in Nederland nog wel in de kinderschoenen.

De ruimtes worden hoofdzakelijk verwarmd door gratis passieve energie van zon- instraling en afgifte van warmte door elektrische apparaten, mens en huisdier. De behoefte aan ruimteverwarming is zelfs in hartje winter zo gering dat de warmte van bijvoorbeeld een haarföhn voldoende is om een ruimte van 100 m2 te verwarmen. De totale warmtevraag is 15 Kwh per vierkante meter vloeroppervlak op jaarbasis met een maximale energielast van 10 W/m2. Een passiefhuis verbruikt minstens 10 x minder energie dan een gemiddeld bestaande woning. Daar komt bij dat de CO2 uitstoot ruim de helft minder is dan bij de huidige standaard nieuwbouwwoning.

De Nederlandse overheid scherpt de EPC (energie- prestatiecoëfficiënt) steeds verder aan. Maar ook Europa staat niet stil. Het Energieakkoord voor duurzame groei en de Europese richtlijn energieprestatie gebouwen (EPBD) geven aan dat vanaf 1 januari 2021 alle nieuwe gebouwen bijna energieneutraal (BENG) moeten zijn.

Doel is het  reduceren van de CO2 uitstoot. ISOLUXE WONINGEN laat met het passiefhuisconcept zien nu al klaar te zijn voor de toekomst

ISOLUXE WONINGEN heeft zich gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige prefab houtskeletbouw in combinatie met de passiefhuis techniek

Bij passief bouwen is houtskeletbouw de meest voor de hand liggende bouwmethode. Dit is ook de meest duurzame manier van bouwen. Hout is immers onder gecontroleerde omstandigheden een vrijwel onuitputtelijke bron. Bovendien is hout ook vrij eenvoudig te hergebruiken. In een passiefhuis wordt niet alleen gekeken naar de energie- besparing op ruimteverwarming en warmwatervoorziening. U kunt ook energie besparen door gebruik te maken van energiezuinige huishoudelijke apparatuur en een doordacht verlichtingsplan met bijvoorbeeld LED-verlichting.  LED-lampen hebben een extreem lange levensduur en verbruiken voor dezelfde lichtintensiteit tot acht keer  minder dan de gewone verlichting.

Heb ik recht of mogelijkheden voor subsidies?

Bekijk de actueel pagina voor informatie over: INVESTERINGSSUBSIDIE DUURZAME ENERGIE (ISDE)

DE 7 PLUSPUNTEN VAN HET ISOLUXE PASSIEFHUISCONCEPT

  • Uitgekiend ontwerp
  • Hoogwaardige isolatieschil
  • Kierdicht bouwen
  • Vermijden van koudebruggen
  • Gebalanceerd ventileren met warmteterugwinning
  • Passieve en actieve verwarming
  • Snelle bouwtijd en kwaliteit