Passiefhuis

Een passiefhuis is een zo energiezuinig mogelijk ontwikkeld gebouw met hoog comfort en minimale energielasten. Het passiefhuisconcept beschrijft geen bouwstijl of ontwerp, maar staat voor een bepaalde kwaliteit. Het passiefhuisconcept is niet nieuw in Nederland. Maar in vergelijking met landen zoals in Scandinavië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Zweden, Noorwegen en LETLAND, staat het hier in Nederland nog wel in de kinderschoenen.

De ruimtes worden hoofdzakelijk verwarmd door gratis passieve energie van zon- instraling en afgifte van warmte door elektrische apparaten, mens en huisdier. De behoefte aan ruimteverwarming is zelfs in hartje winter zo gering dat de warmte van bijvoorbeeld een haarföhn voldoende is om een ruimte van 100 m2 te verwarmen. De totale warmtevraag is 15 Kwh per vierkante meter vloeroppervlak op jaarbasis met een maximale energielast van 10 W/m2. Een passiefhuis verbruikt minstens 10 x minder energie dan een gemiddeld bestaande woning. Daar komt bij dat de CO2 uitstoot ruim de helft minder is dan bij de huidige standaard nieuwbouwwoning.

De Nederlandse overheid scherpt de EPC (energie- prestatiecoëfficiënt) steeds verder aan. Maar ook Europa staat niet stil. Het Energieakkoord voor duurzame groei en de Europese richtlijn energieprestatie gebouwen (EPBD) geven aan dat vanaf 1 januari 2021 alle nieuwe gebouwen bijna energieneutraal (BENG) moeten zijn.

Doel is het  reduceren van de CO2 uitstoot. ISOLUXE WONINGEN laat met het passiefhuisconcept zien nu al klaar te zijn voor de toekomst

ISOLUXE WONINGEN heeft zich gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige prefab houtskeletbouw in combinatie met de passiefhuis techniek

Bij passief bouwen is houtskeletbouw de meest voor de hand liggende bouwmethode. Dit is ook de meest duurzame manier van bouwen. Hout is immers onder gecontroleerde omstandigheden een vrijwel onuitputtelijke bron. Bovendien is hout ook vrij eenvoudig te hergebruiken. In een passiefhuis wordt niet alleen gekeken naar de energie- besparing op ruimteverwarming en warmwatervoorziening. U kunt ook energie besparen door gebruik te maken van energiezuinige huishoudelijke apparatuur en een doordacht verlichtingsplan met bijvoorbeeld LED-verlichting.  LED-lampen hebben een extreem lange levensduur en verbruiken voor dezelfde lichtintensiteit tot acht keer  minder dan de gewone verlichting.